Despre Sărbătoare

William Franklin Graham IV

Vicepreședinte și Evanghelist al Asociației

William Franklin Graham IV (Will) este reprezentantul celei de-a treia generații a familiei Graham care a proclamat Evanghelia sub steagul Asociației Evanghelistice Billy Graham. În lucrarea sa de evanghelizare, care a început în 2006, Will, nepotul lui Billy Graham și fiul cel mai mare al lui Franklin Graham, a împărtășit speranța în Isus cu mai mult de un milion de oameni de pe șase continente.

„Nu încerc să fiu un alt Billy Graham. Sunt doar Will Graham”, a spus acest slujitor dedicat. „Responsabilitatea de a predica Evanghelia lui Isus Hristos ocupă un loc aparte în inima mea. Fie că vorbesc în fața unui întreg stadion de oameni sau în fața unei singure persoane întâlnite în stradă, voi face ceea, la ce m-a chemat Dumnezeu.”

Will a preluat Marea Trimitere în serios (Marcu 16:15), mergând în toată lumea pentru a proclama tuturor oamenilor, care îl vor asculta, Vestea Bună a Evangheliei. Călătoriile sale l-au dus în cele mai îndepărtate regiuni ale Australiei, în cartierele periferice ale orașelor din India, în insulele Filipine, în satele din Kenya și în fostele țări comuniste precum România sau Albania. Pe parcursul a mai mult de 80 de evenimente de evanghelizare în Statele Unite ale Americii și în întreaga lume, peste 100.000 de oameni au răspuns la chemarea de a începe o relație cu Isus.

Vizitând orașul Chișinău, Republica Moldova, Will pășește pe urmele tatălui său, Franklin Graham, care a susținut și el un eveniment de evanghelizare de trei zile aici în anul 2005.

Pe lângă slujirea sa de evanghelizare, Will este vicepreședinte și director executiv al Asociației Evanghelistice Billy Graham, pe care bunicul său a fondat-o în 1950, Will fiind responsabil de procesul organizațional.

Will Graham

În 2018, Will a jucat rolul bunicului său Billy Graham în filmul biografic „Unbroken: Path to Redemption” (De neînvins: Calea spre răscumpărare), realizat de studioul cinematografic Universal (despre olimpicul și eroul celui de-al Doilea Război Mondial - Louis Zamperini). Tot în 2018, editura Thomas Nelson a publicat prima carte a lui Will, „The Redeemed: Prayers for a Yearning Soul” (Cei răscumpărați: rugăciuni pentru un suflet dornic), o carte de rugăciuni care se concentrează pe relația cu Dumnezeu, a cărei putere schimbă viața unei persoane. În mai 2019, a fost lansat și un program de studiu biblic bazat pe această carte. Acesta este distribuit prin intermediul discurilor DVD, fiecare din ele fiind însoțit de un ghid cu instrucțiuni.

Will a absolvit Universitatea Liberty cu o diplomă de licență în religie în 1997 și a primit o diplomă de masterat în teologie de la Southwestern Theological Seminary în 2001.

Will și soția sa Kendra au două fiice, Christine Jane (nume prescurtat: CJ) și Rachel Austin, și un fiu William Franklin Graham V (nume prescurtat: Quinn). .